Μείωση

«ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΓΑΘΟΝ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ Ο ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ ΚΑΡΠΟΣ» Σόλων ο Αθηναίος (638-558 π.Χ.)

Το ελαιόλαδο της Λεσβου δεν κατέχει τυχαία τόσο σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή. Ο πατέρας της ιατρικής, ο Ιπποκράτης και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής, συνιστούσαν τη χρήση του σε καθημερινή βάση ως θεραπεία σε πολλές περιπτώσεις.

Σήμερα, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο είναι ένα πολύτιμο συστατικό και ισχυρό όπλο κατά των χρόνιων ασθενειών. Πόσο μάλλον το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου σε όσους το καταναλώνουν σε καθημερινή βάση. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και η χαμηλή σε κορεσμένα και πολυακόρεστα, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη-Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, κάνουν το ελαιόλαδο εξαιρετικό φάρμακο για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη νόσων. Λόγω των θρεπτικών του συστατικών, της συμβολής του στην πρόληψη καρδιαγγειακών και γαστρεντερικών διαταραχών, και της αντικαρκινικής του δράσης, η Μεσογειακή Διατροφή συστήνει την καθημερινή κατανάλωση 2-3 κουταλιών ελαιολάδου (180 θερμίδες).

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συμβάλλει στη:
• Μείωση της «κακής” χοληστερόλης (LDL) στο αίμα
• Μείωση της πιθανότητα εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου, αθηροσκλήρωσης και καρδιοπάθειας
• Μείωση του γαστρικού χυμού