Ελαιόλαδο με Ιστορία

Το Λιοτρίβι
Το Χωριό
Ο Παππούς
Ο Ελαιώνας
Το Λάδι μας
Από την Ρωμαϊκή εποχής οι κάτοικοι ασχολούνταν με την καλλιέργεια της ελιάς και την κτηνοτροφία. Μνημείο αυτής της εποχής και το Ρωμαϊκό λιοτρίβι…
Το 16ο αιώνα στην περιοχή Ρογκάδα, δημιουργείτε και το χωριό το οποίο ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ανάμεσα σε αυτούς που το κατοικούν είναι και οι προγονοί μας.
Ο παππούς Παναγιώτης, υπήρξε ένας από τους καλύτερους ελαιοραβδιστές της ευρύτερης περιοχής.  Μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια του, έχοντας τον δικό τους ελαιώνα, χαράζουν το δρόμο για τις επόμενες γενιές.
Το χωριό ερημώνει και ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός σταδιακά χάνεται. Παρόλα αυτά, ένα τμήμα από αυτόν τον αρχαίο και παραδοσιακό ελαιώνα καλλιεργείται από την οικογένεια μας προσπαθώντας να τον διατηρήσει ζωντανό.
Η νέα γενιά αναλαμβάνει να μοιραστεί αυτό τον πλούτο μαζί σας, συσκευάζοντας και διαθέτοντας σε όλο τον κόσμο αυτό τον θησαυρό, το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο… “ROGADA”.

100 π.Χ.
1550 μ.Χ.
1912 μ.Χ.
1995 μ.Χ.
2020 μ.Χ.

Η οικογένεια μας ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς από το 1912. Ζώντας σε ένα μικρό ορεινό χωριό περικυκλωμένο από ελιές και πεύκα οι πρόγονοι μας ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια των δέντρων αυτών.

Αρχικά ο παππούς Παναγιώτης (93 ετών σήμερα), που υπήρξε ένας από τους καλύτερους ελαιοραβδιστές της ευρύτερης περιοχής, με τους γονείς και τα αδέρφια του έχοντας στην κατοχή τους 30 στρέμματα από ελαιόδεντρα αλλά μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι για την ασχολία τους χάραξαν το δρόμο για τις επόμενες γενιές.

Σήμερα η οικογένεια μας με μπροστάρη τον πατέρα μας ιερέα Στρατή, ο οποίος ευλογεί και επιτηρεί αυστηρά την βιοκαλλιέργεια, και δίπλα του την πρεσβυτέρα Ελένη (κόρη του Παναγιώτη) και τα παιδιά τους συνεχίζουν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας ποιοτικού βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου που με περίσσεια αγάπη έμαθαν από τους προγόνους τους.

Παρόλο που τα παιδιά τελείωσαν τις σπουδές τους πάνω σε εντελώς διαφορετικό τομέα (βιολογίας, ηλεκτρολόγου μηχανικού και φυσικοθεραπείας) αποφάσισαν να ασχοληθούν αποκλειστικά με την ελιά, να μείνουν και να επιμείνουν στον τόπο τους. Έχοντας μία τεράστια παρακαταθήκη εμπειρίας και γνώσεων που αντλούνται από τουλάχιστον 5 γενιές πίσω.

Η αγάπη για το χωριό τους και τα αγνά αγαθά του ρίζωσαν στην καρδιά τους και δημιούργησαν φιλοδοξίες. Ποτίζοντας με τον γλυκό ιδρώτα του κόπου τους και συλλέγοντας τους ευλογημένους καρπούς προσπαθούν να προσφέρουν στον καταναλωτή αναλλοίωτη την ποιότητα του βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Η οικογένεια μας καλλιεργεί για περισσότερο από 110 χρόνια ελαιόδεντρα σε υψόμετρο 450 μέτρων με αποκλειστικά βιολογικό τρόπο, ΧΩΡΙΣ χημικά, ΧΩΡΙΣ λιπάσματα, ΧΩΡΙΣ ραντίσματα και ΧΩΡΙΣ πότισμα. Παράγουμε ελαιόλαδο με γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο και σεβασμό στη φύση

rogada_icon_beige_150.png

Ξεχωρίζουμε

Ελαιόλαδο με Ιστορία

Ελαιόλαδο με Ιστορία

Το χωριό μας, το Αμπελικό της Λέσβου, είναι ένα από τα αρχαιότερα του νησιού καθώς κατοικήθηκε από τον 3 ͦ αιώνα π.Χ.

Παρθένος Βιολογικός Καρπός

Παρθένος Βιολογικός Καρπός

Η οικογένεια μας καλλιεργεί με αποκλειστικά βιολογικό τρόπο ελαιόδεντρα για περισσότερο από 110 χρόνια.

Με Αγάπη στο Τραπέζι σας

Με Αγάπη στο Τραπέζι σας

Καλλιεργούμε με γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.