SILVER AWARD στο διεθνή διαγωνισμό THE OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS

Ακόμα μία σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο μας, καθώς κέρδισε το SILVER AWARD στο διεθνή διαγωνισμό THE OLYMPIA HEALTH AND NUTRITION AWARDS 2022.
Τα βραβεία ελαιολάδου δόθηκαν με μοναδικό κριτήριο την περιεκτικότητα του στις υγειοπροστατευτικές ουσίες του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον ισχυρισμό υγείας.
Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν 1050 δείγματα ελαιολάδου από 10 χώρες. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive Center for Health (WOCH).
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012 (L 136/25.5..2012 σελ. 26) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων (E.F.S.A :European Food & Safety Authority), τον Ισχυρισμό Υγείας -Health Claim, μπορεί να φέρει μόνο το ελαιόλαδο που περιέχει τουλάχιστον 250mg πολυφαινόλες ανά 1Kg ελαιολάδου. Οι πολυφαινόλες του ελαιολάδου συνεισφέρουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από την οξείδωση. Το σύμπλεγμα ελαιοκανθάλης, ελαιασίνης και παραγώγων που βρίσκεται στο ελαιόλαδο με την παραπάνω συγκέντρωση, έχει προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία και επιδρούν θετικά στην πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου του Αλτσχάιμερ. Το ωφέλιμο αυτό αποτέλεσμα αποκτάται από την ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων ελαιολάδου.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *